VANET، شبکه های بین خودرویی
شبکه های بین خودرویی چیست؟
ارتباط بین وسایل نقلیه مجاور، همچنین بین وسایل نقلیه و تجهیزات ثابتی که معمولا کنار جاده ها نصب می شوند را فراهم می آورند.
هدف اصلی سیستمهای بین خودرویی ایجاد امنیت و راحتی برای رانندگان و مسافران می باشد.
در این راستا تلاش های زیادی صورت گرفته تا از تصادفات جلوگیری شود و همچنین وضعیت ترافیک بهتر شود. در شبکه های موردی بین خودرویی هر خودرو مجهز به فناوری است که به رانندگان این امکان را میدهد تا با یکدیگر و با زیر ساختار جاده ارتباط برقرار کند. زیر ساختار جادهای که به عنوان واحدهای کنار جاده معروف هستند. در برخی از نقاط حیاتی خیابان ها و جاده ها مانند هر چراغ راهنمایی که سر تقاطع میباشد یا هر علامت ایست قرار گرفته اند تا وضعیت عبور و مرور را بهبود بخشیده و رانندگی را ایمن تر سازند.
جذابیت این شبکه ها در عدم نیاز به یک سازمان متمرکز پردازش داده های ترافیکی است و سیستم به راحتی قابل گسترش به تمام مناطق است. در هر قسمتی از جاده، یک شبکه بین خودرویی شکل میگیرد و جاده های مختلف توسط شبکه های کوچکتر به یکدیگر متصل میشوند.
ارتباط خودرو با خودرو و با تجهیزات کنار جاده، موجب میشود تا نقش آنها از ابزارهای حمل و نقل به ادوات هوشمند تغییر پیدا کند. در این شبکه ها از قابلیتهای مخابرات بین خودرویی در جهت ایجاد سامانه کنترل ترافیک استفاده میشود. شبکه های بین خودرویی هوشمند در ایجاد سیستم حمل و نقل هوشمند بسیار مؤثر است که نمونه ای از کاربرد هوش مصنوعی در خودروها می باشند و باعث بروز رفتار خود مختار هوشمند توسط خودروها در مواقعی مانند تصادف، رانندگی در حین مستی، ناشی بودن راننده و ... می شوند.
در شبکه های بین خودرویی هر خودرو مانند یک گره در شبکه عمل میکند، این گره ها می توانند با یکدیگر همکاری نمایند تا کارایی شبکه افزایش یابد. در واقع شبکه های بین خودرویی نوعی از شبکه اقتضایی می باشند که زیر ساختار ثابت ندارند و وابسته به خودروهای شبکه هستند تا عملیات و توابع شبکه همچون مسیریابی بسته و مدیریت شبکه را انجام دهند.
برای مشاهده ی ویدئویی در ارتباط با شبکه های بین خودرویی می توانید به کانال مراجعه نمایید: